چگونه میل جنسی خود را کنترل کنیم؟
مجله زیبا - در باره میل جنسی باید بگوییم اگر میل جنسی شما خیلی کم و یا خیلی زیاد شود ممکن است دچار مشکل شوید بهتر است که میل جنسی خود را کنترل کنید اما چگونه؟
به ادامه بروید
بعضی افراد احساس میکنند میل جنسی بیش از حد آنها با میل جنسی همسرشان هماهنگی ندارد و یا اگر مجرد باشند این مسئله ممکن است برای آنها طاقتفرسا باشد. شما میتوانید میل جنسی خود را با برخی تغییرات ساده در شیوه زندگیتان کنترل کنید.
میل جنسی بالا لزوماً یک پدیده منفی نیست، به شرطی که بتوانید راهی برای کنترل آن در زندگی خود پیدا کنید.
برخی از بیماریهای روحی و جسمی میتواند منجر به بالا رفتن میل جنسی تا حد خطرناک گردد. با شناختن علائم و جستجوی روشهای درمان میتوانید از وقوع عواقب غیر قابل برگشت آن جلوگیری کنید.
* میل جنسی و مغز
- غریزه جنسی معمولاً به عنوان میل جنسی (لیبیدو) تعریف میشود. برای سنجش میزان میل جنسی هیچگونه سیستم محاسبه عددی وجود ندارد. اما میل جنسی با استفاده از اصطلاحات آن قابل درک است. برای مثال، میل جنسی کم به معنی کاهش علاقه و یا عدم میل به برقراری رابطه جنسی است.
- میل جنسی مردان مربوط به دو منطقه مغز (قشر مخ و سیستم لیمبیک) است. این دو بخش مغز نقش حیاتی در میل جنسی و عملکرد جنسی مردان دارند. اهمیت این بخشها به حدی است که مردان میتوانند به سادگی با فکر کردن و یا خواب دیدن در مورد یک تجربه جنسی به اوج لذت جنسی برسند.
- قشر مغز یک بافت خاکستری است که لایه بیرونی مغز را تشکیل میدهد. این بخشی از مغز شماست که مسئول عملکردهایی مانند برنامهریزی و تفکر، از جمله فکر کردن در مورد رابطه جنسی است.
- هنگامی که فرد تحریک جنسی میشود، سیگنالهایی که از قشر مغز سرچشمه میگیرند، میتوانند با دیگر بخشهای مغز و اعصاب در ارتباط و تعامل قرار گیرند. برخی از این اعصاب سرعت ضربان قلب و جریان خون را به آلت تناسلی افزایش میدهند.
- آنها همچنین سیگنالهایی را برای آغاز فرآیندی که باعث ایجاد نعوظ میشود منتقل میکنند. سیستم لیمبیک (سامانه عصب احساسی) شامل چندین قسمت از مغز است: هیپوکامپ، هیپوتالاموس و آمیگدال و غیره. این بخشها با احساسات، انگیزه و تمایل جنسی در ارتباط هستند.
* علائم و نشانهها
- میل جنسی بیش از حد بالا مشکلی است که تا حد زیادی میتواند زندگی و شغل فرد را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به فعالیت جنسی بیش از حد شود.
- این وضعیت با نامهای مختلفی از جمله رفتار جبری جنسی یا اعتیاد جنسی و همچنین شهوت زیاد (نمفومانی) در زنان و جنون مقاربت (ساتیریازیس) در مردان شناخته میشود، اما علائم آن یکسان است:
* انگیزه شدید برای برقراری رابطه جنسی وجود دارد، در عین حال فعالیت جنسی ممکن است با اوج لذت جنسی همراه نباشد.
* میل جنسی خارج از کنترل که به طور مداوم یکی از طرفین را در معرض خطر بیماریهای مقاربتی قرار میدهد.
* استفاده از رابطه جنسی به عنوان راهی برای فرار از احساس افسردگی، اضطراب، تنهایی و استرس
* رفتارهای جنسی پرخطر و یا رفتارهایی که به دلیل عواقب احتمالی برای فرد و خانواده، توسط جامعه پذیرفته نیست.
* دلایل میل جنسی بالا
علت دقیق میل جنسی بیش از حد بالا ناشناخته است، اما تحقیقات نشان میدهد که احتمالاً بین میل شدید جنسی و دیگر مشکلات سلامت روانی و جسمانی، ارتباطی وجود دارد. هر یک از بیماریهای زیر احتمالاً میتواند منجر به میل جنسی بیش از حد گردد:
* اختلال دو قطبی: مشخصه این بیماری روانی قابل درمان، تغییرات شدید در خلق و خو (از شیدایی تا افسردگی) است. میل جنسی بیش از حد بالا میتواند یکی از علائم و نشانههای فاز شیدایی باشد. هنگامی که اختلال دو قطبی تحت کنترل باشد، علائم میل جنسی بالا نیز مهار میشود.
* زوال عقل: در افراد مبتلا به زوال عقل بروز رفتارهای جنسی نامناسب مانند عریان کردن خود، استفاده از الفاظ رکیک، خودارضایی یا دعوت افراد دیگر به رابطه جنسی امری کاملاً معمول است. این علائم در مردان و زنان مبتلا به زوال عقل به یک اندازه مشاهده میشود، اما در افراد مبتلا به زوال عقل شدید، شایعتر است.
* داروهایی که برای درمان میل جنسی بسیار بالا مورد استفاده قرار گرفتهاند، در افراد مبتلا به زوال عقل نتایج مختلفی داشتهاند. برخی از روشهای درمان ممکن است مفید باشد. درمانگران باید در مورد این اختلال تحت آموزش کافی قرار گیرند و میل جنسی بسیار بالا را نشانهای از وجود یک مشکل سلامتی بزرگتر بدانند.
* اختلال تحریک جنسی مداوم: زنان مبتلا به این بیماری به طور مداوم احساس تحریک جنسی دارند و نمیتوانند خود را از میل شدید جنسی رها کنند و حتی رسیدن به ارگاسم نیز به آنها کمکی نمیکند. تحریک شدید جنسی ممکن است به مدت چند روز یا چند هفته طول بکشد. درمان آن اغلب شامل ترکیبی از داروهای ضدافسردگی، هورمون درمانی، ژل بیحس کننده و رفتار درمانی است.
* هاری: پزشکان معتقدند که ویروس هاری میتواند با تأثیر بر مغز منجر به بالا رفتن سطح میل جنسی شود. اگر حیوانی شما را گاز بگیرد و نمیدانید که علیه بیماری هاری واکسینه شدهاید، بلافاصله برای دریافت درمانهای پزشکی اقدام کنید. زمانی که علائم بیماری هاری آشکار شود، ممکن است برای درمان موفقیت آمیز آن دیر شده باشد.
* سندرم کلوور-بیوسی: این عارضه عصبی-رفتاری نادر، ناشی از صدمه به مغز است و باعث انواع علائم غیرمعمول از جمله رفتارهای جنسی نامناسب و همچنین قرار دادن اشیاء غیرمعمول در دهان و عدم واکنش طبیعی به خشم و ترس میشود. هیچ درمان قطعی برای این سندرم وجود ندارد و درمان آن شامل رواندرمانی (تراپی) و دارو است.
* اعتیاد جنسی: فرد مبتلا به اعتیاد جنسی دارای میل جنسی بیش از حد فعال و وسواس جنسی است. اعتیاد جنسی ممکن است با خودارضایی، پورنوگرافی و یا حتی یک رابطه جنسی شروع شود؛ اما به تدریج تا حد رفتارهای خطرناک، مثل فحشا و برقراری رابطه جنسی در اماکن عمومی پیشرفت میکند.
* میل جنسی شدید میتواند عواقب جدی فراتر از خطرات سلامت جنسی را به دنبال داشته باشد. این عواقب عبارتند از:
* مشکلات ارتباطی و رابطه بین فردی
* مشکلات محل کار
* مشکلات قانونی
* از دست دادن علاقه به مسائل غیرجنسی
* اعتماد به نفس پایین و ناامیدی
* چگونه میتوان میل جنسی شدید را کاهش داد؟
* مرحله یک
با پزشک در مورد میل جنسی بالای خود گفتگو کنید. بالا بودن غیرطبیعی میل جنسی ممکن است نشانهای از یک بیماری وخیم مانند اختلال دوقطبی یا سرطان آدرنال باشد. اگر پزشک به وجود اعتیاد جنسی مشکوک باشد، ممکن است شما را به یک روانشناس یا درمانگر معرفی کند. داروهایی نیز برای کاهش میل جنسی شما وجود دارد.
* مرحله دو
در مورد دلایل خود برای تمایل به کاهش میل جنسی تفکر کنید. اگر میخواهید میل جنسی خود را به دلایل مذهبی کنترل کنید، از یک روحانی یا مشاور معنوی کمک بخواهید. از گفتگو درباره این موضوع خجالت نکشید، زیرا مشاور قبلاً با موارد مشابه شما برخورد کرده است. اگر شما در یک رابطه قرار دارید، صادقانه با شریک خود در مورد تمایل متقابل یا انتظارات جنسی خود صحبت کنید.
* مرحله سه
از تحریک جنسی اجتناب کنید. از تماشای پورنوگرافی پرهیز کنید و یا کتابهای مفید مطالعه کنید. با دقت در افکار خود اشیاء خاص، محیط و یا افرادی که موجب تحریک جنسی در شما میشود را بیابید و تا آنجا که ممکن است از آنها دوری کنید.
* مرحله چهار
با بدن خود از طریق تمرین، ورزش و یوگا تعامل داشته باشید. اگر بدن خود را فعال نگه دارید، تقلای جسمی و فشار روحی برای ایجاد رابطه جنسی را احساس نخواهید کرد.
* مرحله پنج
از خودارضائی پرهیز کنید. هر گاه متوجه تحریک جنسی خود شوید، تصاویر غیرجنسی را تجسم کنید و سعی کنید خود را درگیر فعالیتهای دیگر کنید تا زمانی که احساس و میل جنسی شما فروکش کند.
* مرحله شش
به دنبال برقراری روابط غیرجنسی با افراد باشید. مثلاً برنامه سفر یا یک تفریح جدید گروهی را با شریک زندگی خود ترتیب دهید. عضویت در باشگاه و یا داوطلب شدن در برنامههای اجتماعی هم میتواند به شما کمک کند. شما هنوز هم میتوانید بدون داشتن رابطه جنسی روابط اجتماعی رضایت بخشی داشته باشید.
* مرحله هفت
از مصرف الکل یا مواد مخدر پرهیز کنید، به خصوص اگر احساس میکنید که قدرت خودداری و مقاومت شما را کاهش داده و باعث میشود تا کارهایی را انجام دهید که بعداً ممکن است موجب پشیمانی شما شود.
* هشدارها
هرگز هیچ بهانهای برای ارضای میل جنسی خود توسط افراد دیگر بدون رضایت آنها، یا از طریق قدرت فیزیکی یا اجبار عاطفی وجود ندارد. اگر احساس میکنید ممکن است برای افراد دیگر تبدیل به عامل خطر شوید، خود را از آن وضعیت دور کرده و بلافاصله با یک مشاور صحبت کنید.
منبع:تبیان
بازنشر:www.mziba.ir